CareX stelt zich ten doel om leegstand te vervangen door maatschappelijk, zinvol gebruik. Leegstand is nergens goed voor, tijdelijke bewoning en tijdelijke werkruimte voegen waarde toe aan de samenleving. Op deze blog verschijnen regelmatig reportages over opmerkelijk gebruik van de panden van CareX. De artikelen zijn geschreven door Albert-Jan Bosch. (boschrijft)http://www.carex.nl/donderdag 14 juli 2011

Open Studio’s Groningen #2 Zondag 17 juli

Op zondag 17 juli vindt de tweede editie plaats van Open Studio’s Groningen. Vijf ateliercomplexen met in totaal bijna honderd kunstenaars en vormgevers openen hun deuren voor het publiek.


Diverse activiteiten zetten het evenement dit jaar extra luister bij. Zo neemt De Trefkoel, dat zeer binnenkort onder de slopershamer gaat, stijlvol afscheid met de expositie Guilty By Association met diverse gastkunstenaars, en voorziet Loods ZZ7 (in de voormalige medicijnenopslag van het UMCG) in een muzikaal programma van Lepel Concerts en een netwerkborrel. Tevens presenteert het collectief SUBMUD hier de expositie Nu en eerder.
Alle ateliers zijn van 12:00 tot 19:00 geopend. Entree is gratis. De netwerkborrel en de optredens van Lepel Concerts vinden plaats in De Oude Drukkerij (naast Loods ZZ7) van 19:00 tot 23:00.


http://openstudiosgroningen.wordpress.com/